Битумни керемиди IKO

Всички покриви, които не са плоски, могат да бъдат реализирани с битумни керемиди.

През последните години този тип материали се доказва като най-модерното и търсено решение и у нас.

Това е едно покривно покритие, което притежава огромни предимства пред останалите.
Предимства на битумите керемиди:

1. Ниско тегло. Битумните керемиди на IKO са до 5 пъти по-леки от други разпространени покривни покрития. Това ги прави изключително ценни в строителството, както като структурен елемент на сградата, така и като сериозно преимущество при икономисването в транспорта и логистиката на всяка строителна фирма.

2. Системата на IKO за скатни покриви от битумни керемиди „Щит” единствена измежду всички останали технологии за скатни покриви предлага най-надеждна хидроизолирана връзка (спойка) между всички отделни елементи (битумни керемиди), образуващи цялостното покривното покритие. Получава се непрекъснато „одеало” върху покрива с абсолютно гарантирана водонепропускливост, както при никое друго скатно покривно покритие. Затова битумниte керемиди са така ценени, особено в райони с по-големи снеговалежи, ветровити и дъждовни области.

3. Битумните керемиди предлагат ненадмината естетика.

4. Технологията позволява реализирането и на най-комплицираните детайли и смели решения за конструкции на покриви, които трудно или дори въобще не биха могли да бъдат осъществени при употребата на други технологии.

5. Шинглите са с много лесен и опростен монтаж, като всеки детайл се прави от самите битумни керемиди, а не от отделни допълнителни артикули. Всички битумни керемиди са самозалепващи се, което улеснява работите, гарантира качеството и забележимо понижава разходите по монтажа.

6. При употребата на тези продукти почти няма фира, чупливост или загуби!

7. Битумните керемиди са покривно покритие, което не изисква почти никаква поддръжка през годините.

8. Те са тихи. Това е покривно покритие, което се слави с това, че не само е тихо при дъжд, градушка, вятър (за разлика например от металните покриви), но и допълнително приглушава шумовете.

9. Битумните керемиди са неутрални продукти, които нито прекомерно се нагряват, нито прекомерно се охлаждат (за разлика от металът или керамиката, която даже акумулира топлина или хлад). По този начин те не са причина външните температури да се отразяват така агресивно на подпокривната среда, което е изключително ценено, особено на запад.

10. Същата е и причината, че те са продуктът за покриви, при който условията за образуване на конденз са най-слаби, в сравнение с останалите покривни технологии. Това отново е един от най-високо оценяваните им белези. В много от случаите именно кондензът е причината да се образуват петна по таванските стени и мансарди, които често биват считани дори за покривни течове.

11. Битумните керемиди са и най-устойчивото на вятър хидроизолационно покритие за скатни покриви. Покривната система от битумни керемиди "Щит" на IKO притежава устойчивост на вятър от 220 км/ч при покривен наклон от 10° (взети са най-неподходящите условия, а те са при 10° наклон)!

12. IKO предлага най-голямото многообразие от видове, форми и цветове в света.